Logo In Balance Karin Terwey

Total Reset instructeur
Kinesiologe

Pijnloze allergie behandelingen zonder gebruik van medicijnen! 036 - 5354574

Chronisch vermoeidheid syndroom

Symptomen: ME/ CVS (Chronisch vermoeidheid syndroom)

Het is alweer tien jaar geleden dat ik op mijn vijftiende niet meer herstelde van een flinke griep. In die periode ben ik ook van de trap gevallen. Omdat de artsen wilden uitsluiten dat ik inwendig letsel had opgelopen en omdat ik ernstig vermoeid was, ben ik in het ziekenhuis grondig onderzocht. Er kwam niets uit de onderzoeken en ik kreeg de diagnose ME. In de jaren die volgden heeft geen arts ooit iets gevonden. Ik werd eigenlijk volkomen gezond verklaard,maar voelde me elke dag vermoeid en lamlendig.

Om toch te proberen beter te worden, heb ik verschillende behandelingen gevolgd bij alternatieve artsen, zoals acupuncturisten en homeopaten. De klachten stabiliseerden daarmee, maar echte verbetering bleef uit.

In augustus 2007 kwam ik in aanraking met NAET via Karin Terwey uit Almere. Naast

vermoeidheidsklachten had ik ook andere klachten, zoals maag- en darmklachten, hoofdpijn, verminderde weerstand etc. Karin legde mij uit hoe NAET werkt. Het lichaam kan weerstand bieden tegen verschillende (voedings-)stoffen om diverse redenen. Zo had ik last van ondergewicht en werd na heteten vaak misselijk. Nadat mijn lichaam weer goed reageerde op de basisvoedingsstoffen bleef ik helaas nog steeds misselijk. Karin vertelde mij dat lichaam en geest samen moeten werken en dat een emotionele blokkade ook een oorzaak kan zijn van een onbalans.

We kwamen er samen achter dat ik eigenlijk helemaal niet geloofde ooit nog beter te zullen worden. Daarmee raakte Karin wel een gevoelig punt. Daarnaast had ik in de periode voordat ik ME/CVS kreeg, moeite met mijn gewicht, ik was erg onzeker. We hebben hier even bij stilgestaan en mijn lichaam is hier ook voor behandeld. Ik heb begeleiding gezocht bij een sportschool in de buurt om eens per week voorzichtig aan mijn conditie en spieren te gaan werken, want ook daarmee kun je gewichtstoename bereiken. In totaal ben ik nu bijna 5 kilo aangekomen. Daarnaast ben ik weer voor een paar uur per week aan het werk en ik heb mij in de zeven maanden die ik nu aan het werk ben nog nooit ziek gemeld. Ik had al wel eerder parttime gewerkt de

laatste jaren, maar elke keer werd ik geveld door een verkoudheid of griep, zodra een collega maar liep te kuchen. Heel langzaam zie ik nu verbetering, vooral in het feit dat ik elke dag herstel na een paar uur werken. Mijn weerstand is verbeterd en ik ben minder vaak misselijk. Ik geloof weer dat ziekte over kan gaan en ben actief met mijn gezondheid bezig.