Logo In Balance Karin Terwey

Total Reset instructeur
Kinesiologe

Pijnloze allergie behandelingen zonder gebruik van medicijnen! 036 - 5354574

Emotional Freedom Techniques

Wat is EFT?

EFT is een efficiŽnte en effectieve manier om vrij te worden van negatieve emoties.

EFT maakt gebruik van een kloptechniek op een beperkt aantal plaatsen op het lichaam. Deze plaatsen komen overeen met de gebieden rond de begin en eindpunten van een aantal energiemeridianen (bekend uit de acupunctuur).

De principes achter EFT zijn ontdekt door Dr. Roger Callahan, een klinisch psycholoog met ruime ervaring die teruggaat tot de jaren zestig van de vorige eeuw. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt manieren te vinden om mensen te genezen van ongegronde angsten, fobieŽn en vrees.

Waarom? Omdat hijzelf sinds zijn kindertijd daaraan heeft geleden. Hij ontdekte dat door eenvoudig kloppen op bepaalde plaatsen op het lichaam, dergelijke klachten spontaan verdwenen. Dr. Callahan noemde zijn therapie "Thought Field Therapy" (TFT), vanwege zijn interpretatie van de relatie van gedachten met het energieveld van het lichaam.

Eťn van de studenten van Dr. Callahan, Gary Craig, een Ingenieur van Stanford (Neen, geen medicus), kwam begin jaren 90 op het briljante idee om, na uitgebreid onderzoek, dertien van de plaatsen die Dr. Callahan gebruikt in zijn therapie te combineren tot een eenvoudige behandelingsmethode die door iedereen is toe te passen. Het vereist geen enkele specifieke diagnose training, therapie, training of enige kennis van het energiesysteem. Gary noemde zijn gestroomlijnde versie "EFT Ė Emotional Freedom Techniques"

De technieken van Roger Callahan en van Gary Craig worden in vele therapievormen toegepast, maar steeds zijn ze gericht op de toepassing door een therapeut. Het was Gary Craig die deze barriŤre doorbrak en de techniek eenvoudig toepasbaar maakte voor iedereen. Immers eenvoud is het kenmerk van het ware, en dat is wat EFT bovenal bezit. Eenvoud!