Logo In Balance Karin Terwey

Total Reset instructeur
Kinesiologe

Pijnloze allergie behandelingen zonder gebruik van medicijnen! 036 - 5354574

Extrasystolen (hartoverslagen)

Symptomen : extrasystolen (hartoverslagen). (juni 2009)

Hoi,

Ik ben Marco en ben via het nodige zoekwerk  op internet bij Karin terecht gekomen. Zij heeft mij met NAET behandeld voor extrasystolen (hartoverslagen).

De hartritmestoornissen zijn bij mij ongeveer 10 jaar geleden zomaar begonnen. Het ging hierbij om paroximaal  boezemfibrileren. Hierbij wordt het elektrisch signaal dat door de sinusknoop wordt afgegeven, door externe signalen gestoord en dat resulteert in een ongelijkmatig samentrekken van de boezems. Het is een stoornis die meestal in rust optreedt en waaraan geen onderliggende hartkwaal aan ten grondslag ligt. Op zich hoeft het niet schadelijk te zijn maar het kan wel erg lastig zijn omdat er minder zuurstofrijk bloed getransporteerd wordt. Dit komt je algemene conditie niet ten goede. Soms zijn dit soort klachten tijdelijk van aard maar vaak ook niet en is het een progressief verhaal en neemt de frequentie van de aanvallen in de tijd toe. Bij mij was dit ook het geval. Van 1 x per maand een aanval van ongeveer 16 uur liep dit uiteindelijk op naar een aanval om de dag. Nadat men met diverse medicatie heeft geprobeerd om de klachten te onderdrukken, is uiteindelijk besloten om de stoornis via een operatieve ingreep weg te nemen. Men heeft toen tijdens een ongeveer 6 uur durende ingreep, via katheders, een longvenenablatie uitgevoerd. Er wordt dan mbv een laser een cirkeltje van brandplekjes rondom de longaders gelegd. Op deze manier creëert men een barrière voor de foute elektrische prikkels die hun oorsprong vinden in de longvenen.

Na deze ingreep, die aanvankelijk volgens de artsen goed geslaagd was, heb ik enorm  veel last gekregen van hartoverslagen, zg. extrasystolen. Het verschil tov boezemfibrileren is dat het hart wel volledig pompt (er is een sinusritme) alleen volgt er voordat een normale slag plaatsvindt een te vroege slag en dit voel je als een overslag. Dit kan zo heftig zijn dat je er ‘s nachts  wakker van wordt.

Omdat ik hier zoveel last van bleef houden en de artsen niets meer voor mij konden doen, ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om van deze hartoverslagen af te komen. Omdat ik zelf het vermoeden had dat mijn klachten ook wel eens verband konden houden met bepaalde voedingsmiddelen, ben ik bij NAET terechtgekomen. Begin 2009 ben ik met deze behandeling begonnen. Inmiddels heb ik de gehele basisbehandeling doorlopen en kan ik zeggen dat ik inmiddels een maand of 3 geheel klachtenvrij ben. Ik slik ook al een maand of 4 geen bètablokkers mee die ik nodig had om de overslagen in toom te houden. Ik sport nu weer volop en kan weer gewoon door met m´n leven.

Marco